vineri, 25 ianuarie 2013

praji usor de facut


Este vorba despre la bûche meringuée citron pentru care aveti nevoie de:

400 ml de smantana lichida
3 linguri de mascarpone
4 linguri de zahar pudra
zeama si coaja de la o lamâie
20 de bezele mici
6 linguri de marmelada/gem de lamâie si portocala 

Se bate smântâna pâna se face frisca (fara zahar), se incorporeaza mascarpone, dupa care adaugati zaharul pudra, jumatate din zeama de lamâie, coaja rasa de la o lamâie. Separat, faramitati bezelele si amestecati bucatelele in compozitie. In lipsa unei forme speciale de bûche (care ar da forma prajiturii din imagine), puteti folosi o forma de chec in care asezati un film alimentar, suficient de larg ca sa acopere la sfarsit toata prajitura. Turnati jumatate din compozitie in tava tapisata cu film alimentar, puneti un pic de marmelada (gem) de lamâie+/- portocala pe mijloc, de la un capat la celalalt al tavii, turnati restul compozitiei, acoperiti cu filmul alimentar si nivelati cu un cutit pe deasupra filmului alimentar. Puneti tava 3 ore la congelator. Scoateti de la congelator, indepartati filmul alimentar si decorati cu ciocolata alba, bezele si coji fine de lamâie, eventual zaharisite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu