vineri, 25 mai 2012

ploua,ploua.. vreme de betie.....

ploua urat si rece..ne-a patruns in toate gandurile si simturile si nu ne lasa sa facem nimic ..dupa atata ploaie nu pot decat sa visez vara ...ieri ne-au sunat persoane care nici nu ma gandeam ,sa ne intrebe cum suntem,  credeau ca am ramas izolati ...in fine ...cred ca m-am plictisit sa scriu despre ploaie ...am gasit aceasta melodie si mi-a placut foarte mult ,se potriveste cu vremea....




incerc:


110 g. gris
400 ml. lapte
250 branza de vaci
2 oua
100 g zahar
25 g faina
25 g unt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
stafide (facultativ)
un varf de sare
1 lingura zahar pentru gris
zahar pudra vanilat

Mod de preparare:
Fierbeti laptele cu untul, un praf de sare si o lingura de zahar. Adaugati grisul in ploaie si fierbeti in continuare pana se ingroasa, amestecand cu telul mereu. Turnati intr-un strat, intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu pesmet sau cu hartie de cuptor. Puteti folosi si o tava de alta forma ...nu neaparat rotunda. Grisul se lasa sa se raceasca. Separat, amestecati bine branza cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja rasa de lamaie. La sfarsit se pune faina si stafidele inmuiate in rom. Bateti spuma tare albusurile si inglobati-le in amestecul cu branza. Turnati peste stratul de gris racit si nivelati. Se coace la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 40 min, la foc moderat...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu