duminică, 28 iulie 2013

Conserve - ce-am facut pana acum ....

  • retete culinare - Pasta de leustean 162292
  • Pasta leustean

Ingrediente:
  • 150 gr. frunze de leustean, eu nu le-am numarat:)am luat o legatura mare  si am pus si coditele 
  • 50 ml. ulei
  • 30 gr. sare
  • Se pun in blender impreuna cu uleiul si sarea.Se amesteca bine, pana iese o pasta. Se pune pasta in borcanase ,cu un guler de ulei,se pastreaza in frigider.
  • Castraveti in otet 
Ingrediente:
castraveciori,sare, zahar,boabe de mustar, boabe de piper, ceapa, 
marar uscat, cimbru,otet, apa.Se spala castravetii. Ceapa se taie rondele fine. In fiecare borcan se pun: cateva boabe de mustar, cateva boabe de piper, cateva feliute de ceapa, cimbru si marar uscat.Se aseaza castraveciorii in borcan, cat mai bine cu putinta, asa fel incat sa ramana cat mai putin spatiu.In fiecare borcan de 800g se pune cate o lingura rasa de sare, o lingura cu varf de zahar, otet de doua degete si se completeaza cu apa. Se sigileaza si se aseaza pe capac pentru 5 minute.Se fierb la bel-marin pana isi schimba culoarea .

  • Compot corcoduse si compot visine , duceata nuci verzi (facuta de sot),bulion corcoduse 
  • Congelator :verdeata, dovlecei ......

  • Urmeaza  :

morcov ,ardei, prune la congelator, mere rase, compot pere, ardei iute, ardei bulgaresti, amestec ciorbe a la Flori, castraveti saramura, vinete, gogosari in otet, gogonele nu mai pun ....ceapa rosie murata, am gasit o reteta pe blogul :pasiunepentrubucatarie.blogspot.com, fasole congelator, ardei capia copt, sper sa reusesc sa mai fac si gogosarii in bulion ,o sa incerc dulceata de dovlecel, sucul de rosii...cam atat sper sa reusesc sa le fac pe toate ...:)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu