duminică, 3 aprilie 2011

Cauza ..efect

Cauza si efect...actiune si reactiune....:Culegi ceea ce ai semanat.Intotdeauna cauza antreneaza efectul,si este ireversibila ...toate acestea se produc si  in viata noastra , toate urmarile de aici ti se trag ...tot ce culegi a fost semanat in gandurile tale constiente sau inconstiente ..ai putea trai intr-o casa de milioane de euro?Nu.Nu e pentru tine , e numai pentru cei bogati?De ce ei si nu tu?PUR SI SIMPLU PENTRU CA EI CRED IN ASTA!
Daca nu culegi destula dragoste in viata ta,cine a uitat s-o semene ?Daca nu te bucuri de toata afectiune pe care o doresti ,cine a uitat s-o semene?A demonstra prin gesturi dragostea nu va determina o recolta bogata de dragoste.Totul depinde de modul in care o faci.Adevarata dragoste este cea care o daruiesti cu inima .Nu poti culege ceva din inima altora daca iubesti cu capul .Daca anumite situatii se repeta ,fara sa poti intelege ce se intampla,accepta ideea ca aceasta recolta a fost semanata de tine ,probabil din copilarie. Ai decis inca de atunci sa te ascunzi in tine insuti, nu e nevoie sa te intorci in timp pentru a intelege ...poti uita trecutul si sa incepi o viata noua ,sa schimbi efectul si implicit se schimba si cauza .Avand atitudine negativa nu poti obtine ceea ce vrei...transforma negativul in pozitiv si rupe legaturile invizibile formate de-a lungul timpului .
Stiu ca toti parintii vor ca urmasii lor sa aiba mai mult decat ei ,sa fie mai buni .De aici se nasc mari sperante nerealiste  ....a iubi inseamna a accepta un anumit lucru chiar daca nu- l intelegi si chiar daca nu esti de acord cu el .Nici un copil nu este total de acord cu notiunea de dragoste a parintilor sai,pentru ca fiecare persoana este unica ,unii vor mai putina dragoste ,altii mai multa etc...dar nimeni nu poate fi schimbat ,fiecare parinte are felul sau de a fi ..este asa cum a invatat el sa fie .


2 comentarii:

  1. cu alte cuvinte, nu stiu cine a spus, dar eu mi am insusit, cei din jurul nostru reactioneaza la actiunile noastre. mereu. si e cum zice kundera, ideal e sa iubesti ca un caine, ala te iubeste pur si simplu, fara sa astepte nimic in schimb...

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem dezamagiti pentru ca avem asteptari. Suntem egoisti oarecum din acest punct de vedere. In acelasi timp, asteptare poate fi speranta si ajungem la dezamagirea-neimplinire. Din experienta spun acum ca m-am invatat sa iau totul asa cum e, fara sa anticipez in vreun fel reactiile sau actiunile celor din jur. Orice lucru bun este amplificat pentru ca nici macar nu mi-am imaginat bucuria si orice lucru mai putin placut nu mai e dezamagire din acelasi motiv - nu m-am asteptat la ceva anume.

    RăspundețiȘtergere