duminică, 29 iunie 2014

Vegeta casa

Ingrediente:

  • 3-4 ardei grasi (combinatie de rosu, galden, portocaliu-pentru culoare frumoasa)
  • 1 telina mare (doua mici), radacina
  • 3 pastarnaci, radacina
  • 3 radacini de patrunjel
  • 8-10 morcovi
  • patrunjel frunze
  • o legatura groasa (si coditele se folosesc)
  • 3-4 legaturi de ceapa verde
  • 1 lingurita de sare (sau mai mult, depinde de gust)
  • 1/2 lingurita de piper (sau mai mult, depinde de gust)
Se spala patrunjelul frunze si se pune deoparte. Ardeii se spala, se despica in doua, se indeparteaza semintele si cotorul dupa care se feliaza in fasii de marimea unui deget si se pun deoparte. 

Morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina se curata de coaja, se spala bine, se rad  pe razatoarea de mere pe lungimea radacinii pentru a obtine fire subtiri si lungi. 

Ceapa verde se spala bine se indeparteaza foile exterioare, partea verde si se despica in doua. 
Eu nu am aparat de uscat de aceea incerc la cuptor

Cand toate sant uscate suficient (sant casante) se trece la macinarea lor in masina de cafea. 

Asezam legumele macinate intr-un castron, presaram sare si piper peste ele, amestecam bine de tot dupa care asezam in borcane de sticla inchise ermetic. 

Pentru ca vegeta de casa nu are glutamat este mai putin galbuie decat vegeta cumparata din magazine si nu are un gust asa de pronuntat.vom pune o cantitate mai mare  (1 lingurita vegeta de cumparat = 1,5 - 2 linguri vegeta de casa) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu